Mülkiyeliler Birliği üyeleri, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve 29 gündür direnişte olan Flormar’dan kadın işçilerle bir araya geldi. Mülkiyeliler Birliği II. Başkanı Pınar Ecevitoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe,kadın işçileri temsilen Ayla Fidan ve Cansu Güneş ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz katıldı. Ülke çapında Flormar direnişi olarak yankı bulan eylemler üzerine yapılan söyleşide işçilerin ağır çalışma koşulları, uzun çalışma saatleri, cinsiyet ayrımcılığı ve sosyal haklarından mahrum bırakılması gibi büyük hak ihlalleri üzerinde duruldu. İşçiler, işten atılmaların sadece Petrol- İş Sendikası etrafında örgütlenen kadın işçilere yönelik olmadığı aynı zamanda işten çıkartılan işçilere destek olan, onları alkışlayan işçileri de kapsar hale getirildiğini söyledi.
OHAL koşullarında da direniş örgütlemenin mümkün olduğunu gösteren kadın işçilerin, markaların reklam klişelerini altüst eden “Flormar değil, direniş güzelleştirir”, “Hiçbir fondöten işçi düşmanlığınızı kapatamaz!” gibi sloganlarıyla medyada uyandırdıkları büyük ilgi üzerinde duruldu.
Etkinlik sona erdiğinde, Mülkiyeliler Birliği yönetiminin teşekkür mesajlarının ardından kadın işçiler kamuoyundan seslerinin daha çok duyurulmasını ve tüm işçiler işlerine geri dönene kadar kimsenin Flormar ürünlerini kullanmaması talep etti.