Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) bazı belgelerinde isimlerinin geçtiği iddiasıyla Diyarbakır’da 101 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 24’ü avukat 72 kişi gözaltına alındı.
Jinnwes Kürtçe servis editörü ve Kürt Pen yöneticisi yazar Roza Metina da gözaltınra alındı. Gözaltına alınanlar arasında, avukatlar Bünyamin Şeker, Abdulkadir Güleç, Eshat Aktaç, Serdar Talay, İmran Gökdere, Diyar Çetedir, Serdar Özer, Feride Laçin, Gevriye Atlı, Resul Tamur, Cemile Turhallı Balsak, Ahmet Kalpak, Devrim Barış Baran, Neşet Girasun, Sedat Aydın, Şivan Cemil Özen, İHD Adıyaman Şube Başkanı Av. Bülent Temel, Mahsum Batı ile MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) yöneticisi Diyar Dilek Özer ve federasyon üyesi Leyla Ayaz, TTB eski Merkez Konseyi Üyesi Şehmus Gökalp, DİVES üyesi Süleyman Okur, Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Panayır Çelik, HDP Diyarbakır il eski yöneticisi İlhami Yürek, ihraç edilen SES üyesi Ümit Çetiner, HABER-SEN üyesi Mehmet Kaçar İle Şehir Plancısı Haknaz Sadak bulunuyor.
Diyarbakır barosu tarafından yapılan açıklamada, yargı reformunun avukatları ve sivil toplum örgütü temsilcilerini gözaltına almakla başladı belirtildi. Açıklamada bu huku dıı operasyon ve gözaltılara son verilmesi istendi.