Emniyet, Gezi eylemleri sırasında taciz ve saldırıya uğradığı öne sürülen Zehra Devicioğlu’nun iddialarına tek bir kanıt bile bulamadı.
Cumhuriyet’in manşet haberine göre, 1 Haziran 2013 tarihine ilişkin Emniyet raporu yüzlerce sayfa görüntü ve fotoğraftan oluşuyor.
Habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın emriyle 2 bin 560 saatlik görüntü incelendi, esnaflar sorgulandı ve 161 kişi incelemeye alınmasına rağmen, olaya dair tek bir kanıt bulunamadı.
– Karaköy-Taksim-Ortaköy arasında yaklaşık 8 km alanda yer alan tüm işyerleri ve kamu kurumları ile görüşüldü.
– Toplam 151 işyeri güvenlik kamerası ve MOBESE görüntüsü bulundu.
– Toplam 2 bin 560 saatlik kayıt izlendi. Yaklaşık 1800 saatlik kamera kayıtları, Radyo TV ve Foto Film Şube Müdürlüğü görevlilerince kayıt edilen 200 saatlik kamera kaydı, Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden alınan 50 saatlik kamera kaydı, TEM Şube Müdürlüğü’nden alınan 450 saatlik kamera kaydı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı TOMA araçlarındaki kameralardan elde edilen 60 saatlik kamera kaydı birleştirilip kare kare incelendi.
– Esnaf, seyyar satıcıyla tek tek konuşuldu
– 1 Haziran gününe ait olan görsel medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntü ve fotoğraflar da tarandı.
– Olay günü ve genel olarak olay yeri çevresinde seyyar satıcılık yapan, garson, esnaf, güvenlik görevlisi, tezgâh açtığı belirlenen 24 kişiyle görüşüldü, yazılı beyanları alındı.
– Gezi Parkı eylemlerine katıldığı belirlenen kişilerin fotoğrafları teşhis işleminde kullanılmak üzere temin edildi. Polis, 161 kişiyi yakın incelemeye aldı. Polis bu kişilerin tüm kişisel hayatlarını inceledi. Facebook adreslerinden, telefon konuşmasına kadar her detayı inceledi. İncelemeye alınan kişilerin olay günü görüntüsünde ‘üstü çıplak, eli deri eldivenli, başlarında tuhaf bantlar’ olmadığı gözlendi.
– Olayın gerçekleştiği öne sürülen yaklaşık 15 dakikalık süreçte; etrafından çok sayıda sivil vatandaşın geçtiği belirlendi. Ancak, kavgaya dair tek bir emare görülmezken, yüzlerce başörtülü, çoluk çocuk, aile, genç gelip geçtiği gözlemlendi.
Bütün bu çalışmalara rağmen Kabataş’ta yaşandığı öne sürülen saldırıya dair tek bir kanıt bulunamadı.