10 Ekim’de yaşanan Türkiye tarihinin en büyük ve en vahşi katliamını çeşitli biçimlerde övenlere herhangi bir işlem yapılmazken, 12-13 Ekim tarihlerinde mitingi örgütleyen kurumların aldığı grev kararına ilişkin bildiriyi okulunda dağıtan öğretmen açığa alındı.
Ankara Mamak Ali Kuşçu İlkokulunda Eğitim Sen üyesi öğretmen Fadime Kaplan, Eğitim Sen’in hazırladığı ve tüm şubelere gönderdiği bildirileri okulunda dağıttı. Bildiriden rahatsız olan bir velinin “Cumhurbaşkanına hakaret içeren konuşma yapıldı” şikayeti üzerine, grevin ilk günü ifadesi alınan Kaplan jet hızıyla açığa alındı.
Eğitim Sen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ankara’da göz göre göre katliam yaşanmasına neden olanların, hayatını kaybeden arkadaşlarımızı anmamızdan rahatsız olmasına, sendikamızın hazırladığı ve Türkiye’nin her yerinde okunan bildiriden rahatsızlık duyarak şikayette bulunmasına ve arkadaşımızın hemen açığa alınmasına mantıklı bir açıklama bulmak mümkün değildir” dedi.
Açıklamada, “günlerdir katliamı yapanlardan çok, hayatını kaybedenleri ananlara acımasızca saldıranlar, katillerden çok hayatını kaybedenleri suçlayacak kadar insanlıktan çıkmış olanlara söyleyecek söz bulamıyoruz” dendi.