Çağlayan Adliyesi’nde iki DHKC üyesi tarafından rehin alınan ve ‘kurtarma’ operasyonunda hayatını kaybeden savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümüne ilişkin hastane raporu ortaya çıktı. Savcı Kiraz’ın operasyonun ardından götürüldüğü Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nin hazırladığı rapora göre, Kiraz’ın vücuduna beş değil 10 kurşun isabet etmiş. Ayrıca savcı hem önden hem arkadan vurulmuş.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da “Savcımız üç tane başından, iki tane de vücudunun değişik yerlerinden maalesef kurşunu alıyor” demişti.
Taraf gazetesinden Hüseyin Özay ve Zaman gazetesinden Serkan Sağlan‘ın ulaştığı hastane raporu bu açıklamaları yalanlar nitelikte.
Hastanenin raporuna göre, Savcı Mehmet Kiraz 20:56’da hastaneye getirildi ve getirildiğinde hem solunumu hem de nabzı durmuştu; göz bebeği genişlemiş ve ışığa cevap vermiyordu.
Rapor, Savcı Mehmet Kiraz’ın üçü baş, altısı göğüs, biri bacak bölgesinde olmak üzere toplam 10 kurşun yarası olduğunu da ortaya koyuyor.