Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 9. gününe giren sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor. Bugün 5 yaşındaki bir çocuğun ağır yaralandığı bir teğmenin de yaşamını yitirdiği iddia edildi.
Silvan’da sabahın erken saatlerinde 3 mahalleye yönelik tankların da katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı. Askerlerin tanklar ile katıldığı ve havadan helikopter desteğinde gerçekleştirilen operasyonda, çok sayıda sivilin yaralandığı öne sürülüyor. Bölgedeki iletişim araçlarının kullanılamaması nedeniyle sağlıklı bilgi de alınamıyor.
Operasyonda helikopter ve insansız hava araçlarının da kullanıldığı belirtildi.
Silvan’da bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, dün sokağa çıkma yasağının bulunduğu bölgeye 3 HDP milletvekilinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin canlı kalkan olarak girdiğini ve o bölgede yaşayan herkesin hayatından endişe ettiklerini söyledi.
Feleknas Uca, yasağın uygulandığı bölgelere dün HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile eski Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin canlı kalkan olarak girdiğini söyledi.