AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Tokatlı şehidin cenaze törenine katıldıktan sonra “başarılı organize” için Vali ve diğer protokol üyelerine teşekkür etti. Uslu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı mesaja tepki yağdı.
Diyarbakır’da PKK’lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren şehit düşen Jandarma Teğmen Hubeyib Turan, Tokat’ın Efe köyünde son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze töreni sonrası Tokat Belediyesi’ne geçen TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Vali Cevdet Can ve beraberindekilerle fotoğraf çektirip, Twitter hesabından paylaştı.
356 bin takipçisi bulunan Uslu, fotoğrafa not olarak “Şehit cenazesinde başarılı organize ve içtenlikle süreci yöneten Tokat Valimize, Milletvekillerimize, Garnizon Komutanımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” mesajını ekledi.
Cumhuriyet’in haberine göre, yaptığı paylaşım ile tepki çeken Salim Uslu, twitter hesabından açıklama yaptı. Uslu, şunları söyledi: “On binlerce insanın sadece dua ve tekbirlerle şehit uğurlaması ve köye taşınmasındaki olağanüstü çaba ve emek övgüye değerdir. Akşam saatlerinde belediye ziyaretinde çekilen fotoğraf üzerine yapılan zorlama yorumlara bakılırsa göz, akıl ve bazılarında da ahlak sorunu var. Sahte isim/resimle saldırı kampanyası açanların şehitten çok sağduyuya üzülmüş, pis düşüncelere dolgu malzemesi yapmış olmaları utanç verici. Allah’ım! 10 binlerin şehitlerine görevlerini huzur içinde yapmaları için tertip ve düzeni, organizasyon sanan/saptıran akıl yoksunlarına acı!”