Nurettin Öztatar
Yasaklanmış olmasına rağmen özel bir hukuk bürosunda danışmanlık yaptığı öne sürülen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Muharrem Özen hakkında ön inceleme başlatıldığı bildirildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Hukuk Fakültesi’nden Dr. Cenk Yiğiter’in BİMER’e yaptığı şikayet üzerine, Dekan Vekili Özen hakkındaki iddialarla ilgili ön inceleme yapıldığını YÖK Başkanlığına bildirdi.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş imzasıyla YÖK Başkanlığına gönderilen 4 Ekim 2016 tarihli yazıda, iddialarla ilgili Rektörlükçe ön inceleme başlatıldığı bilgisine yer verildi.
Ön incelemeye konu olan gelişmeler şöyle oldu: Prof. Dr. Muharrem Özen, Hukuk Fakültesi Dekan Vekiliyken, özel bir hukuk firması olan Koçali Hukuk Bürosu’nun internet sitesinde (http://www.kocalihukuk.org) danışman olarak gösteriyordu. Bunun ortaya çıkması üzerine Dekan Vekili Özen, Ankara Üniversitesi öğretim üyelerini iç yazışma platformunda bir açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Açıklamasında, söz konusu avukatlık bürosunda yaklaşık 8 yıl önce danışman olduğunu ve bunu fakültenin döner sermaye işletmesi üzerinden yaptığını öne süren Özen, 7 yıl önce ilgili büroyla herhangi bir ilişkisi kalmadığını belirtti Avukatlık bürosunun internet sitesinde adının görünmesini, web sitesinin güncellenmemesine bağlayan Prof. Dr. Özen, gerekli hukuki girişimleri başlatacağını söylemişti.
Dekan Vekili Özen’in ardından hukuk bürosunun sahibi olan Av. Kaan Koçali de bir açıklama yaparak hatanın kendilerinden kaynaklandığını belirtmişti.
İnternet sitesinin güncellenmediğine ilişkin iddia üzerine web sitesinin “whois” kaydında, sitenin 2012 yılında yayına girdiği ve son olarak Mayıs 2016 tarihinde güncellendiği ortaya çıktı. Üstelik web.archive.org kayıtlarına göre, Muharrem Özen’in unvanı siteye 2013 yılında doçent olarak girilmiş; Ocak 2016’da ise unvan profesör olarak güncellenmişti.
BİMER’e bu bilgileri de içeren şikayet üzerine Dekan Vekili Muharrem Özen hakkında ön inceleme başlatıldı. Ön inceleme sonucunda soruşturma açılıp açılmayacağı netleşecek.