Nurettin Öztatar
Ankara Üniversitesi tarafından aylar önce düzenleneceği açıklanan ve skandallar nedeniyle tartışmalara neden olan Uluslararası Kadın Sempozyumu’nun düzenlenip düzenlenmediği bilinmiyor. 8-10 Mart tarihlerinde düzenleneceği açıklanan “Savaşta ve Barışta Kadın” temalı Sempozyum Bilim Kurulu ve Danışma Kurulunun, bilim insanlarının izni olmadan oluşturulması nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in onursal başkanlığını yapacağı sempozyumla ilgili bilgilerin yer aldığı http://www.iwsturkey.org adresine girmek isteyenler, kayıt için açılan https://iwsturkey.meetinghand.com/tr/account/signin adresine yönlendiriliyordu. Ancak söz konusu sayfa da bir süredir iptal edilmişti.
Sempozyumun düzenleneceği açıklanan tarih geçmiş olmasına rağmen Ankara Üniversitesi tarafından Sempozyumun düzenlenip düzenlenmediğine ya da iptal edilip edilmediğine ilişkin herhangi bir duyuru yapılmadı.
2017 yılı Haziran ayında ortaya çıkan skandal nedeniyle bilim insanlarının düzenleme ya da bilim kurullarından isimlerini sildirmesi üzerine Sempozyumla ilgili internet sayfasında söz konusu kurullar boş bırakılmıştı.
Aralarında SBF, DTCF ve ODTÜ’den öğretim üyelerinin de bulunduğu istifaların ardından sempozyumla ilgili internet sitesinde, önce kurulların güncellendiğine ilişkin not yazılmıştı. Ancak bu süre boyunca istifa etmeyen öğretim üyelerini isimleri listede yer almayı sürdürüyordu. Daha sonra ise isimler tamamen silinmiş ve kurullar boşalmıştı.
Sempozyum, Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü ve Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü işbirliği ile 8-10 Mart 2018 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecekti.