Ankara Üniversitesi Sivil Toplum ve Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte, merkezin amaçları “Türkiye’nin kalkınma ve sivil toplum politikalarının oluşturulmasına, yürütülmesine, sivil toplum yapısının geliştirilmesine katkıda bulunmak ve kırsal, kentsel, yerel, bölgesel, ulusal, uluslararası düzeyde kalkınma alanında çalışan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak ve ortak çalışmalarda bulunmaktır” şeklinde belirlendi.
Yönetmelikte merkezin faaliyet alanları şöyle sıralandı:
a) Sivil toplum ve kalkınma konusunda çalışmalar, bilimsel etkinlikler, projeler yapmak, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının gelişimlerine katkıda bulunmak ve bu kuruluşlarla işbirliği yapmak.
b) Kırsal ve kentsel alanlarda başta insani gelişme ve kalkınma olmak üzere yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte çalışmalar yapmak, projeler uygulamak ve bunlara dayalı yayınlar yapmak.
c) Kamu ve özel kurum ve kuruluşların sivil toplum ve kalkınma alanında güçlenmelerine katkıda bulunacak eğitim-öğretim programları hazırlamak, bunu uygulamaya aktarmak, örgün-yaygın eğitim faaliyetlerinde bulunmak, lisansüstü disiplinler arası programlar oluşturmak.
ç) Merkezin amacı doğrultusunda araştırma-eğitim-uygulama modelleri geliştirmek, kalkınma ve sivil toplum alanında çalışacak uzmanların yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve danışmanlık hizmeti vermek.
d) Merkezin faaliyet alanıyla ilgili bülten, dergi, kitap ve benzeri yayınlar yapmak, ulusal ve uluslararası konferanslar, sempozyumlar ve benzeri bilimsel toplantılar düzenlemek.
e) Sivil toplum ve kalkınma alanında toplumsal sorumluluk projeleri hazırlamak, işbirliklerinde bulunmak ve bu konuda örnekler oluşturmak.
Yönetmeliğin en dikkat çekici yanlarında biri, Danışma Kuruluna üniversite dışından da atama yapılabilecek olması. Yönetmeliğin 12. maddesine göre, en fazla 11 kişiden oluşan Danışma Kuruluna üniversite dışından da üye görevlendirilebilecek.