Anayasa Mahkemesi, gazeteciler Bülent Utku, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Aksoy, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Ali Bulaç’ın bireysel başvurularını dün ve bugünkü Genel Kurul toplantılarında ele aldı.
gazeteduvar’ın haberine göre, AYM, Kadri Gürsel ve Murat Aksoy’un, ‘kişi özgürlüğü ve güvenliği ile ifade özgürlüğü’ haklarının ihlal edildiğine karar vermiş, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Bülent Utku ve Akın Atalay’ın bireysel başvuruları ise reddedilmişti.
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu bugün ise gazeteciler Ahmet Altan, Ali Bulaç ve Nazlı Ilıcak’ın bireysel başvurularını ele almak üzere toplandı. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, ‘darbe çağrışımı’ davasında tutuklu yargılanan Ahmet Altan’ın bireysel başvurusunu ‘hak ihlali olmadığı’ gerekçesiyle reddetti.
Ali Bulaç’ın bireysel başvurusunda ise hak ihlali kararı verildi.
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nun, kararları oy çokluğuyla aldığı öğrenildi.
Nazlı IIıcak’ın bireysel başvurusu da, öğleden sonra yapılan oturumda oybirliğiyle reddedildi.