Afrin’e yönelik havada ve karada savaşın başlatılmasını ardından, barış talebine yönelik eylemler engelleniyor. Barış isteyenler hakkında ise soruşturmalar başlatıldı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Meydanlara çıkarsanız güvenlik güçlerimiz boynunuzdadır” ve “Yok kan dökülmesin falan filan, burada kan da olur” yönündeki sözlerinin ardından bugün yapılan barış eylemlerine izin verilmedi.
İstanbul Kadıköy’de Barış Bloku-Savaşa Karşı Koordinasyon’un çağrısıyla Afrin’e yönelik askeri müdahaleyi protesto etmek için toplananları polis engelledi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Avcılar’ da açıklama yapmak için HDP Avcılar İlçe Örgütü binasında bir araya gelenlerin, binadan çıkmasına izin verilmedi. Dışarıda bulunanlar da polisin engellemesiyle karşılaştı. Avcılar’da ayrıca Ülkü Ocakları üyesi olduğu belirtilen bir grubun, Ülkü Ocakları Derneği Avcılar Şube binası önünde sopa ve bıçaklarla eylem yapmak isteyenleri taciz ettiği öne sürüldü..
Ankara’da savaşa hayır demek için yapılacak basın açıklamasına polis saldırdı. En az 30 kişi İHD Ankara Şube’de mahsur kaldı. Polis giriş çıkışları engelledi.
Diyarbakır’da HDP, DBP, DTK ve TJA’nın Afrin’e yönelik askeri operasyona tepki amacıyla düzenlemek istediği açıklama polis tarafından engellendi. DBP Diyarbakır il Eş Başkanı Mehmet Arslan’ın yapmak istediği açıklama engellendi. Arslan gözaltına alınmaya çalışıldı. Polis kitlenin bina dışına çıkmasına izin vermedi.
Afrin’e yönelik askeri operasyona ilişkin HDP önünde yapılmak istenen eylemde polisin engeline karşı çıkan DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında soruşturma açıldı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım hakkında da yaptıkları açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatıldı.