Eski CHP genel başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, “Erdoğan seçim değil, koalisyondan yanaydı” iddiasında bulundu.
Vatan Gazetesi’nden Murat Çelik’in sorularını yanıtlayan Baykal, bütün mücadelesinin bu noktaya gelinmemesi için olduğunu savunarak, “Bakın, seçimin hemen ertesinde, Sayın Erdoğan daha hiç konuşmadan, ben, “Türkiye seçime gitmemelidir, bu tablodan bir koalisyon hükümeti çıkmalıdır” dedim orada. Ve bu kabul gördü. Hemen ertesi gün, bizim görüşmemizin ertesi günü gençlerle bir görüşme vardı. İlk değerlendirmesini orada yaptı Cumhurbaşkanı” dedi.
Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin temel konusunun ‘Türkiye seçime mi, koalisyona mı gitmelidir’ olduğunu öne süren Baykal, “Benim bu yaklaşımım kabul gördü. Tayyip Bey de o anlayışın içinde, ertesi gün o gençlerle yaptığı konuşmayı tamamen o mantığa oturttu. Ve orada dedi ki, çözüm koalisyondur, onun gereğini yapalım.” Diye konuştu. Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi bakın, o konuşma, seçimden sonraki ilk konuşmasıdır Tayyip Bey’in. O konuşmada, egolarımızdan sıyrılalım dedi, millet iradesini ortaya koymuştur, bir koalisyon kaçınılmaz gözüküyor dedi. Bu durumda bütün imkanları kullanıp bir koalisyonu gerçekleştirmeliyiz diye bir konuşma yaptı. O konuşma, işte bizim görüşmemizin ruhunu yansıtan bir konuşmaydı. Pekiyi bu ne kadar devam etti? Meclis Başkanı seçimine kadar. Meclis Başkanı seçilinceye kadar tablo buydu. O yüzden diyorum, eğer Meclis Başkanlığı seçimi o şekilde sonuçlanmış olsaydı (uzlaşı ile kendisinin seçilmesini kast ediyor) bugün mutlaka bir koalisyon, ya CHP AKP, ya AKP MHP koalisyonu, mutlaka kurulmuştu diyorum.”