Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankara’da iki farklı kutlama yapıldı. Resmi törenler için Dikmen’den Ulus’a kadar Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Bulvar etrafına bariyerler konuldu. Eski Meclis binasından Anıtkabir’e yürüyüş ise çeşitli engellemelere rağmen yapıldı. Binlerce kişi Anıtkabir’de buluştu.
Günün ilk töreni resmi erkanın Anıtkabir ziyareti oldu. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla yüksek yargı başkanları da hazır bulundu.
Erdoğan, özel deftere yazdığı metinde şu ifadelere yer verdi: “Bugün tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen liderliğiniz altında yürütülen destansı bir mücadelenin zafer meyvesi olan Cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Varlığına kast eden mihraklara karşı hürriyetinden, onurundan ve istikbalinden asla taviz vermeyeceğini 93 yıl önce tüm dünyaya ilan eden milletimiz aynı iradesini bugün de devam ettiriyor. 15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında gösterilen kahramanca direniş, 93 yıl evvel Kurutuluş Savaşı’mızı zafere taşıyan irade ve ortak imanın tecessüm etmiş halidir. Ülkemizin demokrasisini, bağımsızlığını ve meşru yönetimini hedef alan iç ve dış odaklar 15 Temmuz gecesi milletimizin cesareti ve direnişi sayesinde bir kez daha hezimete uğramıştır. 246 şehit ve 2 bin 194 gazimizin kanı pahasına elde ettiğimiz demokratik kazanımları koruyarak, 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağız. Devletimizin beka mücadelesinde gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta zat-ı aliniz olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun”. Resmi törenin ardından Anıtkabir, vatandaşların ziyaretine açıldı.
Öğlenden sonra ise resmi törenler TBMM’den eski TBMM’ye geçit töreni şeklinde yapıldı. Tören TRT’den canlı olarak yayınlandı.