Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Mesleğe Hazırlık Eğitim Kursuna” katılan 5 bin imama telekonferans sistemiyle hitap etti.
Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programda, Türkiye genelinde bulunan 30 eğitim merkezinde “Mesleğe Hazırlık Eğitim Kursunu” tamamlayan ve önümüzdeki günlerde göreve başlayacak 5 bin din görevlisine seslenen Başkan Görmez, “Sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak, milletimize yüce dinimizin rahmetini taşıma görevimiz vardır.” dedi.
Diyanet İşleri Teşkilatında görevleri idari ve asli olarak ikiye ayırdığını söyleyen Başkan Görmez, “Asli görev; mihrap, minber ve kürsü görevidir. Milletin çocuklarına, Allah’ın kitabını öğretme görevidir. Sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak, milletimize yüce dinimizin rahmetini taşıma görevidir” diye konuştu.
İmamlık mesleğini sadece günde beş defa namaz kıldırmaktan ibaret kabul edilemeyeceğini savunan Görmez, “İmam, günde beş defa namaz kıldıran memur değildir. Cami de namaz vakitlerinde açılıp kapanan devlet dairesi değildir. Camilerimizi ibadet merkezi olmanın yanında birer ilim merkezi, birlik ve sevgi mekânları haline getireceksiniz. Buralarda ders halkaları kuracaksınız” dedi.
Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mahallede, köyde görev yapacaksınız. Görev yaptığınız köyde ve mahallede kaç çocuk var? Kaç genç var? Kaç aile var? Bunları bilmelisiniz. Madde bağımlısı çocuklardan haberdar olmalısınız. Sokağa terkedilmiş bir çocuk varsa, ondan haberdar olmalısınız. Eve kendisini mahkûm etmiş bir yaşlının dostu olmalısınız. Eve kendisini mahkûm etmiş, dışarı çıkamayan engelli kaç kardeşimiz var ise onları en çok siz ziyaret edeceksiniz. Aileler birbirine küstüğü zaman onları siz barıştıracaksınız. Bir yerde, bir çocuk dünyaya geldiği zaman, mihraptaki görevlimiz ‘Bana yeni bir cemaat geliyor’ diye kalben sevinç duymalı. Ona isim koyacağınız zaman da kulağına sadece ezan ve kamet getirmeyin. Kulağına; “Büyük bir iştiyakla seni camiye bekliyorum” deyin. Bu aşk ile hizmet ederseniz, muhteşem bir hayatınız olur. Sokağın, mahallenin ve köyün ne kadar sorunları varsa, sosyal meseleleri varsa onlarla da ilgileneceksiniz. Size gelmeyene gideceksiniz.”
Ülke içiyle de yetinmeyen Görmez, Diyanet Teşkilatının artık sadece Türkiye’nin müessesesi olmadığını savunarak, Dünyanın her tarafında kendilerinden hizmet bekleyen insanların bulunduğunu öne sürdü.