Fenerbahçe’nin Ukrayna’da oynadığı Shaktar Donetsk maçında “Ukrayna’da yanınızdayız” diye reklam veren prezervatif markası Durex’e tepki gösterildi.
FEMEN Türkiye’den yapılan açıklamada “Dün gece Ukrayna’daki seks turizmiyle ilgili rezil bir reklam Türkiyeli futbol izleyicilerinin televizyon ekranlarında boy gösterdi” ifadeleri kullanıldı.
“Kadınların ‘eş’ ya da ‘fahişe’ olmaya zorlandığı cinsiyet rollerinin hala çok yaygın olduğu yoksul ve istikrarsızlaştırılmış Ukrayna’ya seks turizmi için istatistiksel olarak en çok giden ülkelerden birinin Türkiye olması, bu kadar büyük bir tanıtımdan sonra hiç de garip durmuyor” denilen açıklamada, Ukrayna’daki seks turizmine karşı mücadele yürüten FEMEN, Türkiyeli tüm destekçilerini bu cinsiyetçi reklamı kınamaya çağırdı.
Durex’in sadece Ukraynalı kadınları değil tüm kadınlık tanımını aşağılayan bu reklamından ‘tiksinti’ duyduğunu belirten FEMEN Türkiye, açıklamalarını “Don’t fuck with Durex, #FuckDurex! Ukrayna bir genelev değildir” diye bitirdi.