CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun tekliflerinin görüşülmesi için TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı’na başvuruda bulundu.
Başvuruya ilişkin yazılı açıklama yapan CHP yöneticileri, vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında beklentilerinin de Parlamentoda bulunan 8 siyasi partiden 596 milletvekilinin sorumluluğunun da arttığı belirtildi.
Adalet ve Kalkınma Partisi dışında TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi partinin tamamının, Meclis tatildeyken yeni yasama dönemi açılır açılmaz emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi için açıklamalarda bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Konuya ilişkin olarak 3 CHP milletvekili 27. Yasama Dönemi’nde kanun teklifi vermiş, aynı şekilde diğer siyasi parti gruplarından da bu konuda teklifler TBMM Başkanlığı’na iletilmiştir. Toplum tarafından büyük bir beklenti oluşan bu konuya ne Parlamentomuz, ne de komisyonunuz duyarsız kalamaz. Bu doğrultuda TBMM İçtüzüğü’nün 26’ncı maddesinin size verdiği yetki çerçevesinde, TBMM Başkanlığı’na verilen konuya ilişkin kanun tekliflerinin birleştirilerek görüşülmesi ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nu toplantıya çağırmanızı CHP grubu olarak talep ediyoruz.”