AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın büyükelçilere hitabının ardından ABD doları 7 TL seviyesinin üzerine çıktı.
Erdoğan, 10. Büyükelçiler Konferansı katılımcıları onuruna verilen öğle yemeğinde açıklamalar yaptı. Erdoğan ekonomi alanında bir saldırı yaşandığını savunarak “Farklı ataklara hazır olmalıyız. Serbest piyasa ekonomisinden taviz vermedik, vermeyiz. Sosyal medyada bir çok ekonomik terör kişilikleri var. Yakaladığımız yerde de gereken cezayı uygulayacağız. Elini kolunu sallayarak gezemezsin diyeceğiz.” dedi.
Son bir kaç haftadır yaşanan hadiselerin Türkiye’nin her alanda olduğu gibi ekonomide de bir kuşatma altında olduğunu gösterdiğini iddia eden Erdoğan, “Dünyada bir DTÖ var. Atılan adımlara baktığınız zaman acaba bunun DTÖ’nün umdeleriyle yakından uzaktan ilgisi var. Ben yaptım oldu diyemezsin. Akşam yattım sabah çeliğe şu kadar koydum diyemezsin. Bir taraftan stratejik ortak olacaksın bir taraftan stratejik ortağının ayaklarına sıkacaksın. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Bunlara bizim eyvallah dememiz mümkün değil” dedi.
Erdoğan’ın konuşmasının ardından serbest piyasada ABD Doları 7.03 TL seviyesine yükseldi.