Ankara’da binlerce kişi homofobi ve transfobiye karşı aşk ve özgürlük için yürüdü. Kaos GL’nin bu yıl onuncusunu düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma binlerce kişinin katıldığı “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş” ile sonlandı. “Aşk ve özgürlük için yürüyoruz” diyen homofobi ve transfobi karşıtları Ankara’yı gökkuşağına boyadı.
kaosgl.org’dan Yıldız Tar’ın haberine göre, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde bir araya gelen binlerce kişi buradan Sakarya Meydanı’na yürüdü. Ankara’da bugüne kadar yapılan en kitlesel ve coşkulu 17 Mayıs Homofobi ve Transfobi ile Mücadele Günü yürüyüşünde sık sık, “Eşcinseller susmayacak”, “Travestiyiz buradayız alışın alışın gitmiyoruz”, “Nerdesin aşkım, buradayım aşkım”, “Ay ayol azadî”, “Dünya yerinden oynar ibneler özgür olsa”, “Savaş savaş nereye kadar, seviş seviş ölene kadar” ve “Sevişe sevişe kazanacağız” sloganları atıldı.
Kitle Sakarya Meydanı’na girdiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Meydanı hınca hınç dolduran binlerce kişi homofobi, transfobi, ırkçılık ve ekolojik yıkımı alkış, zılgıt ve sloganlarla protesto etti. Yürüyüşte, nefret cinayetleri sonucu yaşamını yitiren eşcinsel ve transların yanı sıra IŞİD çeteleri tarafından öldürülen lezbiyen komünist savaşçı Ivana Hoffman da anıldı.
Yürüyüş sırasında geçtiğimiz günlerde ölen darbeci Kenan Evren de kınandı. Kitle sık sık, “Kenan Evren’i nasıl bilirdiniz” sorusuna, “Kötü bilirdik” diye cevap verdi ve binlerce kişinin ölümünden sorumlu diktatörü yuhlayarak protesto etti.
Sakarya Meydanı’nda Kaos GL adına basın açıklamasını Av. Hayriye Kara okudu. “Heteroseksizme karşı isyandayız” diyen Kara şöyle devam etti: “Heteroseksizm herkesin meselesidir, birlikte özgürleşmek için ele ele tutuşmaya ve aşkla yürümeye devam edeceğiz.”
Basın açıklamasının ardından binlerce kişi Gülay, Toplama Müzik Grubu ve Arin’in şarkılarıyla eğlendi.