UBS ve PwC 2017 Milyarderler Raporu’nu yayımladı. Türkiye’de milyarderlerin ortalama serveti 2016’da yüzde 10 arttı, milyarder sayısı 29 oldu.
Evrensel’in haberine göre, dünya genelinde milyarderlerin toplam serveti 2016’ya göre yüzde 17 artarak 6 trilyon dolara ulaştı. Asyalı milyarderin sayısının ABD’li milyarder sayısını geçti.
Milyarderlerin toplam servetleri 2015’teki 5,1 trilyon dolardan yüzde 17 artışla 2016’da 6 trilyon dolara ulaştı. Asya’da her iki günde bir yeni milyarder ortaya çıkarken, Asyalı milyarderlerin sayısı neredeyse dörtte bir oranında artarak 637’ye ulaştı. ABD’de ise milyarder sayısı 563 oldu.
2016 yılında Avrupa’da yıl sonu itibariyle 342 milyarder bulunduğu belirtildi. Toplam servet yüzde 5’lik bir artışla 1,3 trilyon doların üstüne çıkarken, 24 yeni milyardere karşılık üçte biri ölüm nedeniyle olmak üzere 21 milyarder listeden silindi.