Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarları 4’üncü kez “makamında” topladı. İç Güvenlik Paketi’nden kadına şiddete pek çok konuda değerlendirmeler yapan Erdoğan, bir kez daha “erkeksen pantolonla dolaş” dedi.
“Ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına, iktidarına diktatör yaftası vuruyorlar. Bu şekilde iftira ettikleri kişi, bir değil, iki değil, üç değil tam dokuz defa, hem de oylarını sürekli artırmak suretiyle milletin desteğine mazhar olduğunu göstermiş biri” diyen Erdoğan, Kabataş’ta taciz iddiasını da “annelerin kucaklarından çocuklarını alıyorlar ahlaksızlıklarını unutmadık” diyerek tekrarladı.
Kadınları yine “Allah’ın emaneti” olarak nitelendiren Erdoğan, “Allah’ın emanetine sahip çıkmayan milletin emanetine de sahip çıkamaz. Kadınlar Allah’ın tüm insanlığa bir emanetidir” diye konuştu.
İç Güvenlik Paketi’ne de değinen Erdoğan, şöyle konuştu: “Eskiden eğlence için üretilen hava fişekleri artık can almaya dönüştü. Biz sapanı eskiden çocuklukta farklı kullanırdık. Bunlar sapanı demir bilyeyle insan canı almakta kullanıyor. Silah neyse, molotof da o, sapan da o, havai fişek de o. Cezaları şimdi arttı, arttığından dolayı rahatsızlar.”
“Maskeyle dolaşıyorlar. Niye dolaşıyorsun? Eğer terörist değilsen maske takmana gerek yok. Niye etek? Erkeksen pantolonunla dolaş, niye etek? Orada da yine hanım kardeşlerimize saygısızlık var. Tanınmayalım diyor, etek giyiyor, maske takıyor” diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, yasal olmayan şeyleri meşrulaştırma gayretleri olduğunu savundu.