Prof. Dr. Korkut Boratav, CHP’nin düzenlediği Adalet Kurultayı’na katıldı. “Geçimde Adalet” panelinde konuşan Boratav, “Bir şeyi arıyorsak kaybettiğimiz için arıyoruz, kazanmanın mücadelesi mümkündür” dedi. Evrensel’in haberine göre, Türkiye’nin demokratikleşme anlamında büyük sancılardan geçtiğini söyleyen Boratav, demokrasi anlamında da adım adım ilerlediğini söyledi. ’60’lı ve ’70’li yıllarda Türkiye ekonomisi bakımından üreticilerin TARİŞ, FİSKOBİRLİK gibi kurdukları yapılarla teşvik politikaları geliştirdiğini kaydeden Boratav, bu dönemde hem işçilerin hem de emekçilerin bölüşüm politikalarından aldığı payın örgütlü olmaları sayesinde olduğunu vurguladı.
Türkiye’deki kamu yönetimi düzenine de değinen Boratav, 80’li yıllara kadar ekonomik bürokrasinin hakim oluğunu söyledi. Mülkiye’nin bundaki payına vurgu yapan Boratav Abdullatif Şener’in “Mülkiye öğrencisi daima biraz komünisttir” sözüne atıf yaparak “Biraz komünisttir ama mezun olduktan sonra birazını da unutur. Birazın birazını unutur. Tamamen değil ama devlete geçer ‘devletin malını yedirmem’ der. Bireysel yolsuzlukları önlemeyi sağlamıştır ekonomik bürokrasi” dedi. Bugünü değerlendiren Boratav, neoliberalleşmeyle birlikte devletin küçüldüğüne dikkat çekti.
Boratav emekçilerin örgütlenmediği bir düzenin demokrasisi eksik bir düzen olduğuna dikkat çekerek, “sosyalist sol tasfiye edildiği ortamda sosyal demokrasi öksüz kalır” dedi.