Nurettin Öztatar
15 Temmuz darbe girişimimin ardından açığa almalar ya da kamu görevinden çıkarmalar nedeniyle bazı üniversitelerin yönetim kurulları ve senatoları “boşaldı.”
Mardin Artuklu Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi’nde senato ve yönetim kurulu listelerinde üniversiteler bağlı pek çok fakültenin dekan vekilliği rektöre evrildiği için, bu kurullar tek kişilik kurullara dönüştü.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, aynı zamanda Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili, Turizm Fakültesi Dekan Vekili, İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ve İleteşim Fakültesi Dekan Vekili olarak Üniversitenin Yönetim Kurulu ve Senatosunda da görev yapıyor.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahet Ağırakça ise, aynı zamanda İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili, İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi Dekan Vekili ve Fen Fakültesi Dekan Vekili olarak üniversitenin yönetim kurulunda “temsil” ediliyor.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde ise Yönetim Kurulu ve Senato’yla ilgili üniversitenin resmi internet sitesindeki bölüm”güncelleniyor” ifadesiyle boş bırakılmış.