Karadeniz Bölgesi’nde bulunan 8 ilin yaylalarını, yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik ‘Yeşil Yol Projesi’ ile birbirine bağlayan yol yapım çalışması protesto edildi. İş makinelerinin önünü araçlarla kesen, ‘Yeşil yola hayır’ pankartları açan yaşam savunucuları çalışmayı engelledi. Derelerin Kardeşliği Platformu da, projenin “Yeşil yok projesi” olduğunu açıkladı.
Yaylanın doğal güzelliğini bozacağı gerekçesiyle yol çalışmasına karşı çıkan yöre sakinleri ile ‘Karadeniz İsyandadır Platformu” üyeleri, iş makinelerinin önünü araçlarla kapatarak geçişine izin vermedi, makinenin üzerine “Yeşil Yol”a hayır’ pankartları astı.
Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcüsü Ömer Şan da, 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, HES şirketleri tarafından yoğun saldırı altında olan Karadeniz’e, Yeşil Yol Projesi ile yeni bir zulüm eklendiğini belirtti. “Yeşil yol zulüm yoludur, cehennem yoludur. Cennet yolu dedikleri, şirketler için daha kolay yağma ve rant yolu demektir” diyen Şan, bu projenin ‘Yeşil Yol’ veya ‘Cennet Yolu’ diye adlandırılmasının, bu yağmanın Karadeniz halkı nezdinde şirin gösterilmesi için atılan bir adım olduğunu kaydetti.